У Відні стіну біля пам’ятника радянським воїнам пофарбували в кольори прапора України

Фото

Стіну позаду пам’ятника радянським воїнам-визволителям, що на площі Шварценбергплатц у центрі Відня, пофарбували у кольори прапори українського прапора.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Яскраві синьо-жовті кольори з’явилися на стіні, розташованій за колонадою, на якій золотими літерами написано "Вічна слава героям Червоної армії, полеглим у боях з німецько-фашистськими загарбниками за свободу і незалежність народів Європи".

За даними австрійських ЗМІ, акцію було ініційовано власниками об’єкту – сім’єю Шварценберг. Нагадується, що її глава, колишній міністр закордонних справ Чехії Карел Шварценберг, раніше неодноразово висловлювався на підтримку України.

Крім того, в кольори українського прапора також було підсвічено розташований поруч палац Шварценберг.

У Відні стіну біля пам’ятника радянським воїнам пофарбували в кольори прапора України / Фото: Василь Короткий, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, на стінах набережної Дунайського каналу у центральній частині Відня з’явилися графіті на підтримку України та із засудженням військового нападу росії Україну. Поруч з пофарбованими у кольори України колонами біля метро Шоттенрінг на стіні також було намальовано "Путлера" – обличчя Володимира Путіна з рисами Адольфа Гітлера. Нижче також було розміщено напис "STOP PUTLER".

Крім того, в іншій локації набережної, навпроти міністерства оборони Австрії, з’явилося графіті, присвячене вже легендарній відповіді українських прикордонників на о.Зміїний російському воєнному кораблю.