На підтримку ЗСУ та гуманітарну допомогу українцям зібрали понад 10,3 млрд грн

Станом на ранок понеділка, 7 березня, на спеціальний рахунок для допомоги армії та на рахунок Міністерства соціальної політики для гуманітарних потреб надійшло понад 10,3 млрд грн (в еквіваленті).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр Національного банку України.

Як зазначається, гроші надходили як від громадян та підприємств України, так і від міжнародної спільноти (зокрема зі США, Великої Британії, Польщі, Німеччини, Швеції, Фінляндії, Чехії, Китаю, Франції, Канади та багатьох інших країн). Понад 2,9 млрд грн (в еквіваленті) надійшло з-за кордону в іноземній валюті.

Із акумульованих коштів Національний банк вже перерахував на потреби військових понад 7,3 млрд грн, зокрема:

- на потреби Національної гвардії – 950 млн грн;

- на потреби Національної поліції – 1 650 млн грн;

- на потреби Міністерства оборони – 4 285,8 млн грн;

- на потреби Державної прикордонної служби – 420 млн грн.

Залишок коштів на спецрахунку для армії - 2,9 млрд грн, уточнили в Нацбанку.

Регулятор також повідомив, що на рахунок Міністерства соціальної політики, який НБУ відкрив для гуманітарних цілей, надійшло понад 63,2 млн грн (в еквіваленті).

Як повідомлялося, 24 лютого, одразу ж після початку російської агресії проти України. Національний банк відкрив спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку Збройних сил. Рахунок – мультивалютний, відкритий як для переказу коштів від міжнародних партнерів та донорів – у іноземній валюті (долари США, євро, британські фунти), так і від українського бізнесу та громадян – у національній валюті.

Також Національний банк відкрив Мінсоцполітики мультивалютний рахунок для допомоги українцям, які постраждали від воєнних дій. Міністерство соціальної політики використовуватиме кошти, що надходять на цей рахунок, для підтримки громадян України, котрі найбільше страждають від війни.