Росіяни Нью-Йорка вимагають об‘єднатися проти спільного ворога – Путіна

Фото

У Нью-Йорку в російськомовному районі Брайтон-Біч проходить мітинг на підтримку України «Росіяни проти війни з Україною».

Як передає кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, на набережній у Брукліні зібралися сотні людей з українськими прапорами та антивоєнними гаслами.

Промовці з Росії, Казахстану, Білорусі та інших країн колишнього СРСР засуджують російську агресію і вимагають від країн Заходу забезпечити над Україною вільне від польотів небо.

«Усі народи СНД, – заявив один із промовців, – мають об‘єднатися проти спільного ворога – Путіна. Наше завдання – просвіщати росіян у Росії, пояснювати, що найбільший русофоб – це Путін».

Люди скандують «Закрийте небо!», «Слава Україні! - Героям слава!», «Ні війні, ні Путіну!», Не забудемо і не пробачимо!»

«Перемога Україні – єдиний шанс для Росії, – заявив інший промовець. – Мені, росіянину, зовсім не шкода тих військових, котрі гинуть в Україні, бо вони чинять воєнний злочин».

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.