У Фейсбуці створили сторінку Координаційного центру розміщення постраждалих від агресії РФ

У Фейсбуці створено сторінку Координаційного центру розміщення постраждалих від агресії РФ.

Про це у соцмережі повідомляє Кабінет Міністрів, передає Укрінформ.

"У соціальній мережі "Фейсбук" створено офіційну сторінку Координаційний центр розміщення постраждалих від агресії РФ в Україні. Там можна знайти оперативну інформацію про отримання прихистку та гуманітарної допомоги для тимчасово переміщених осіб", - йдеться у повідомленні.

На сторінці вказано адреси пунктів збору гуманітарної допомоги в різних містах, зокрема в обласних центрах, номери телефонів гуманітарних штабів і баз, кризових центрів, регіональних гарячих ліній для переселених осіб.

Обласні штаби публікують оголошення про кількість вільних місць у конкретних населених пунктах для розміщення тимчасово переміщених осіб.

Крім того, оприлюднюються переліки товарів і продуктів, які наразі найбільш необхідні для постраждалих від агресії РФ.

Регіональні штаби з розміщення тимчасово переміщених осіб закликають місцеве населення приносити до пунктів збору гуманітарної допомоги спальники, каремати, одяг, їжу.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 2 березня підписав указ про створення Координаційного штабу з гуманітарних та соціальних питань, який допомагатиме громадянам у подоланні складних життєвих обставин у зв'язку зі збройною агресією Російської Федерації проти України.

Головою Координаційного штабу визначено керівника Офісу Президента Андрія Єрмака.