Нова Зеландія надасть Україні $2 мільйони гуманітарної допомоги

Нова Зеландія виділить Україні 2 мільйони доларів гуманітарної допомоги для підтримки закладів медичної інфраструктури та закупівлю продуктів харчування і предметів гігієни для населення.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на Radio New Zealand, про це оголосила міністерка закордонних справ Нової Зеландії Наная Махута.

Зазначається, що кошти в сумі 2 мільйонів доларів будуть передані Міжнародному комітету Червоного Хреста для підтримки медичних закладів України та задоволення основних потреб мирних громадян у продуктах та предметах гігієни.

«Дуже тривожно чути інформацію про зростання кількості загиблих і поранених. Жахливі фотографії з України багато говорять про цю трагедію, що розгортається, і підкреслюють наслідки неспровокованої агресії Росії», – прокоментувала Махута.

Очільниця новозеландського МЗС також зазначила, що країна продовжить пильно стежити за діями Росії в України та закликала Москву повернутися до дипломатичних перемовин задля деескалації конфлікту.

Як повідомляв Укрінформ, раніше уряд Австралії у відповідь на вторгнення Росії в Україну запровадив персональні санкції проти президента та кількох членів уряду РФ, а також підтримав відключення російських банків від системи SWIFT.

Путін 24 лютого оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Збройні Сили України за підтримки усього народу мужньо протистоять агресії. За даними Генштабу ЗСУ, втрати російської армії наразі становлять близько 4500 осіб.