Заборона від Туреччини для кораблів РФ і нафта з Азербайджану - Зеленський про переговори 26 лютого

Президент Володимир Зеленський заявив, що у відносинах з Італією починається нова глава, Азербайджан допоможе з нафтою і нафтопродуктами, а Туреччина не пускатиме російські військові кораблі у Чорне море.

Про це він розповів у відеозверненні, підсумовуючи телефонні розмови з лідерами держав цього дня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Надзвичайний результат є у відносинах з Італією, це справді нова глава для наших держав. Розмова з Маріо Драгі, прем’єр-міністром Італійської Республіки, поставила все на свої місця», - зазначив Зеленський.

Також він подякував президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану за підтримку незалежності і територіальної цілісності України.

«Погодились із ним (Ердоганом – ред.), що сьогодні вкрай важливою є заборона та прохід російських військових кораблів у Чорне море. Зробили!» - сказав Зеленський.

Також він додав, що в розмові з президентом Азербайджану розповів про нестачу нафти і нафтопродуктів. «Усе непросто, але тепер усе буде», - запевнив очільник держави.

Як повідомляв Укрінформ, глава країни-агресора Російської Федерації Володимир Путін 24 лютого оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі.

На всій території України запроваджено воєнний стан. Президент Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.