Укрзалізниця зробила подарунок 98-річній жінці, яка пройшла 10 кілометрів з окупації

Фото

98-річній жительці Очеретиного, яка пройшла близько 10 км на підконтрольну Україні територію, щоб тільки не лишатись в окупації, вручили почесне посвідчення начальниці поїзда 111/112 Київ — Авдіївка.

Про це повідомляє у Телеграмі Укрзалізниця, передає Укрінформ.

«Ми одразу відчули тут знайому «залізність», перевірили — і не схибили: Лідія Степанівна 40 років працювала на Донецькій залізниці як провідниця. Сьогодні Лідії Степанівні команда Укрзалізниці вручила посвідчення почесної начальниці поїзда 111/112 Київ — Авдіївка, що історично прямував через її рідне Очеретине, до якого вона щиро мріє повернутися. Тепер тільки поїздом — слідом за ЗСУ», - йдеться у повідомленні.

Разом із працівниками Укрзалізниці до жінки на Донеччину завітав український журналіст та мандрівник Дмитро Комаров, щоб розповісти історію «залізної бабусі» усьому світові. Він передав жінці річний запас залізничного чаю, ексклюзивний підсклянник, фірмовий худі «Провідниця» та квіти від онука, провідника дипломатичних рейсів.

Читайте також: Укрзалізниця замінила постіль у пасажирських вагонах і підняла її ціну

Як повідомляв Укрінформ, екіпаж поліцейських «Білі янголи» допоміг 98-річній жінці, яка пішки вийшла з тимчасово окупованого Очеретиного на Донеччині, здолавши близько 10 км. Лідія Степанівна йшла весь день, без їжі та води, декілька разів падала без сил. Трималася на двох палицях та «на характері». У розпал боїв пенсіонерка дивом залишилась живою та неушкодженою.

Фото: Укрзалізниця