Політв'язень Ісмет Ібрагімов потребує допомоги лікарів - дружина

Кримський татарин, політв’язень Ісмет Ібрагімов потребує допомоги стоматолога та гастроентеролога.

Як передає Укрінформ, про це «Кримській солідарності» розповіла його дружина Розія Мустафаєва, яка відвідала його разом з дітьми минулого тижня у в'язниці Димитровграда Ульянівської області РФ.

"Засуджений на 19 років позбавлення волі філолог арабської мови Ісмет Ібрагімов потребує лікування зубів. Його також турбують біль у шлунку", - йдеться у повідомленні.

Жінка повідомила, що це перше довгострокове побачення за чотири роки ув'язнення. 11-річна Хафса, 9-річна Асіля та шестирічна Бейхан востаннє бачили батька кілька років тому.

Ісмет Ібрагімов повідомив дружині, що внаслідок перерахунку терміну утримання в СІЗО, в умовах в'язниці він перебуватиме два роки замість п'яти. Решту терміну ув'язнений проведе в колонії суворого режиму.

Читайте також: Викрадення Ервіна Ібрагімова у Криму: вісім років невідомості

Ісмет Ібрагімов - активіст і знавець арабської мови. Одружений, у шлюбі у нього народилося три дочки. На волі у Ісмета також залишилися старі батьки, якими він опікувався, перебуваючи на волі.

7 липня 2020 року після кількох обшуків у різних районах Криму співробітники ФСБ затримали кримських мусульман, серед яких був і Ісмет Ібрагімов, після чого кримськотатарського активіста помістили до слідчого ізолятора Сімферополя.

Його звинуватили в організації діяльності партії Хізб ут-Тахрір, забороненої в Росії з 2003 року. У липні 2022 року судова колегія у складі головуючого судді Дениса Галкіна призначила Ісмету Ібрагімову 19 років позбавлення волі, з яких перші 5 років він має провести у в'язниці. Після звільнення на нього чекають ще два роки обмежень пересування.

Раніше Укрінформ повідомляв, що політв'язню Ісмету Ібрагімову перед етапом до колонії не дозволили зустрітися з рідними.

Фото: Кримська солідарність