У Маріуполі росіяни продовжують демонтажні роботи у розбомбленому Драмтеатрі

Фото

У тимчасово окупованому армією РФ Маріуполі росіяни продовжують демонтажні та ремонтні роботи у Драмтеатрі, який самі розбомбили. Так приховують свій злочин.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє міська рада українського Маріуполя та публікує відповідні фото з міста.

«Драматичний театр Маріуполя сьогодні - Окупанти продовжують демонтажні та ремонтні роботи на місці трагедії. Загарбники намагаються приховати свій злочин та відновити театр, щоб тут грали пропагандистські вистави», - йдеться у повідомленні.

У міськраді нагадали, що під час так званого ремонту, скульптури на фасаді, які дивом вціліли після бомбардування росіянами драмтеатру, були остаточно втрачені внаслідок жахливої недбалості окупантів.

«Театр став символом воєнного злочину росіян проти мирних маріупольців у всьому світі. 16 березня 2022 року вони скинули на будівлю театру, де ховалися сотні родин з дітьми, дві авіабомби. Російських військових не зупинив напис перед будівлею великими літерами «ДЕТИ» - заявили у міській раді.

Читайте також: У Маріуполі вимкнули мобільний зв’язок, є проблеми з інтернетом - Андрющенко

Як повідомляв Укрінформ, драматичний театр Маріуполя, який люди використовували як укриття, 16 березня 2022 року розбомбила російська авіація. Тоді загинули, за різними оцінками, від 300 до 600 людей.

Президент України Володимир Зеленський у другі роковини авіаудару російських загарбників по драмтеатру в Маріуполі наголосив, що кожен російський вбивця повинен відповідати за скоєне.