Загарбники формують реєстр небажаних мешканців Маріуполя - Центр нацспротиву

Російські загарбники формують реєстр небажаних мешканців тимчасово окупованого армією РФ Маріуполя.

Про це повідомляє Центр національного спротиву, передає Укрінформ.

«Росіяни формують реєстри мешканців Маріуполя, яким буде заборонено проживати у місті. Так, йдеться як про тих, хто підлягає депортації й тих хто не зможе повернутись», - зазначається у повідомленні.

За інформацією Центра, через різні обставини до міста повернулись 600 мешканців, але окупанти бояться повернення «агентури» Сил оборони, тому й створюють відповідний реєстр.

«Маємо черговий злочин РФ, коли мешканцям не можна жити в рідному місті, яке до цього ж було зруйновано збройними силами РФ, через політику Кремля. Водночас до Маріуполя завозять етнічних росіян та вихідців з Центральної Азії. Таким чином змінюється демографічний склад населення», - підсумовують у Центрі.

Центр національного спротиву зауважує, що всі відповідальні за цю політику колаборанти понесуть відповідальність. Повідомити про зрадників можна за посиланням.

Як повідомлялося, агресія Росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок обстрілів. Пошкоджені та зруйновані житлові будинки, лікарні, школи, дитсадки, підприємства тощо.

Читайте також: В окупованому Маріуполі загарбники розгорнули пункти «лагідної мобілізації»

Загарбники також зносять пошкоджені будівлі, щоб приховати сліди своїх злочинів.

Під час блокади та окупації Маріуполя росіяни зруйнували 50% багатоповерхових будинків міста - це 934 будівлі, з них вже самі знесли 465. Знищено понад 52 тисячі квартир маріупольців.

Окупаційна «влада» обіцяла людям нові квартири, але натомість загарбники будують комерційне житло.

9 грудня 2023 року загарбники відкрили у Маріуполі перше іпотечне житло, власниками квартир стали жителі російських Ростова, Курська та Челябінська.

Також окупаційна «влада» тимчасово окупованого Маріуполя припинила реєстрацію власності та проводить повну інвентаризацію будинків, щоб відібрати житло у людей, які евакуювалися і зараз не живуть у місті.

Фото: Маріупольська міська рада, Телеграм