У 2023 році кожне шосте покарання за «дискредитацію армії РФ» сталося у Криму - Ташева

У 2023 році кожне шосте покарання за "дискредитацію російської армії" у РФ та на окупованих територіях України зафіксували в тимчасово окупованому Криму. Кількість відкритих справ збільшилася на 70,6%.

Про це повідомила постійна представниця Президента України в Криму Таміла Ташева у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"У 2023 році кожне шосте покарання за "дискредитацію російської армії" у РФ (та на окупованих територіях) сталося в Криму", – йдеться у повідомленні.

За словами Ташевої, наразі вже зафіксовано понад 800 випадків переслідувань за "дискредитацію армії РФ".

"За кожним випадком криється людська доля, приниження від окупантів та штрафи, а також непохитна воля та бажання справедливості українців та кримських татар, які не здаються під тиском", - підкреслила вона.

Представниця Президента у Криму додала, що у судах РФ протягом 2023 року кількість справ за статтею про "дискредитацію армії РФ" зменшилася на 47% порівняно з 2022 роком. В окупованому Криму за той же час кількість справ навпаки збільшилася на 70,6%.

"Опір кримчан росте, і окупанти не можуть його подолати на відміну від регіонів Росії, де спостерігається стрімкий спад будь-якого спротиву війні", — зазначила вона.

Ташева поінформувала, що у 2022 році кількість покараних жителів окупованого Криму у справах про “дискредитацію” становила 4,6% від загальної, а у 2023 році цей показник зріс до 15,5%. За словами представниці Президента у Криму, майже кожен шостий випадок переслідування був зафіксований в окупованому Криму.

"Ці дані - не просто цифри, вони відображають незламний дух кримчан та боротьбу. Наші люди геть інші, оскільки звикли жити вільно в незалежній Україні. Жодні окупанти не здолають дух свободи. Кожен акт опору в Криму є доказом того, що боротьба за свободу і правду триває, всупереч прагненням окупантів. А перемога може бути лиш там, де за неї борються", - наголосила постійна представниця Президента в Криму.

Читайте також: Віра кримчан у звільнення півострова посилилася з наданням Україні далекобійної зброї - Ташева

Раніше Укрінформ повідомляв, що кримчани за "дискредитацію ЗС РФ" заплатили за два роки близько 25 млн рублів (понад 10,7 млн грн) штрафів.