У Севастополі на ремонті стоять три великі десантні кораблі РФ - моніторингова група

У тимчасово окупованому Севастополі на ремонті стоять одразу три великі десантні кораблі (ВДК), а також сторожовий корабель класу "Тарантул".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє моніторингова група "Кримського вітру" у Телеграмі. Супутникові знімки опублікував OSINT-дослідник MT Anderson.

"На ремонті в Севастополі стоять одразу три великі десантні кораблі, а також сторожовий корабель класу "Тарантул", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у Севастопольському морзаводі біля причалу у Південній бухті стоїть один ВДК проєкту 775 і ще один біля причалу у Корабельній бухті. У сухому доці в Корабельній бухті також досі знаходиться розбитий на тріски українським ударом підводний човен "Ростов-на-Дону" проєкту 636.3 "Варшавянка".

Читайте також: У ВМС назвали ураження рятувального корабля «Комуна» «деімперіалізацією» російського флоту

Окрім того, у 13-му судноремонтному заводі ЧФ Росії в Кілен-бухті знаходиться ще один ВДК проєкту 775, а також прикордонний сторожовий корабель проєкту 205П "Тарантул". У Корабельній бухті, ймовірно, стоїть ВДК "Мінськ", який потрапив під удар українських ракет у вересні 2023 року разом із підводним човном, а у Кілен-бухті, ймовірно, ВДК "Азов" та "Ямал", атаковані в ніч проти 24 березня.

Раніше Укрінформ повідомляв, що із портів Севастополя зникли дорогі військові кораблі ЧФ РФ.

Фото ілюстративне