На ТОТ Херсонщини активність на псевдовиборах мінімальна - облрада

На так званих «виборах» на ТОТ Херсонщини активність мінімальна.

Про це у Телеграмі написав перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський, передає Укрінформ.

«Голова окупаційної виборчої комісії на Херсонщині звітує про відкриття 61 виборчих дільниць. Інші ресурси повідомляють, що ледь не з 07:00 ранку люди стояли і чекали свого шансу «проголосувати», - написав Соболевський.

Насправді, за його інформацією, все це не відповідає дійсності - активність мінімальна. Як він підкреслив, окупанти розуміли, що так і буде. Тому їх заяви про 58% явки на попередньому голосуванні, є якраз тим підкріпленням, що загалом представлятиме результат «виборів».

«Всі ми розуміємо, що і ця цифра не є правдою. Все це шоу взагалі немає нічого спільного з дійсністю», - каже Соболевський.

Читайте також: У «ЛНР» дозволили голосувати на псевдовиборах без прописки

Він наголосив, що це українські землі були і будуть і обиратимуть люди свою українську владу - демократичним цивілізованим шляхом.

Як повідомляв Укрінформ, у Генічеську на ТОТ Херсонщини окупанти силоміць змушують до так званого голосування на «виборчих дільницях».

На тимчасово окупованих територіях Херсонщини окупанти під виглядом місцевих голосують декілька разів.

Читайте також: Верещук закликала українців на ТОТ уникати участі у «виборах Путіна»

«Жовта стрічка» створила «Бойкот.Бот», де кожен, хто живе в окупації, може дізнатись про ефективні та безпечні методи ігнорування так званих "виборів".

Так звані «вибори» президента Російської Федерації проводитимуться протягом трьох днів - з 15 по 17 березня 2024 року. Російська центральна виборча комісія ухвалила рішення, що голосування відбудеться також на тимчасово окупованих територіях України.