На окупованих територіях українцям без паспорта РФ відмовляють у медичних послугах - ЦНС

Медичні послуги у лікарнях тимчасово окупованих територій з нового року можна отримати лише за наявності російського паспорта.

Про це повідомляє Центр національного спротиву, передає Укрінформ.

«Окупанти з початку року відмовляють мешканцям тимчасово окупованих територій у лікуванні через відсутність російського паспорта», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі лікування доступне лише власникам російського страхування, яке можна отримати лише у разі наявності паспорта РФ. Відтак більшість мешканців мають відмову у медичних послугах.

«Виключенням є лише швидка допомога у разі критичних ситуацій. Таким чином окупанти юридично прирівняли мешканців ТОТ до “іноземців” у своєму рідному краї», - додали активісти.

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово окупованих територіях ворог вигадав новий метод примусової паспортизації та контролю за місцевим населенням. Так, окупанти планують ввести обов’язкову верифікацію з паспортом користувачів інтернету. Тобто всі користувачі повинні мати паспорт РФ, аби мати змогу й надалі отримувати послуги. Водночас це посилить контроль за місцевими мешканцями, адже ворог постійно шукає та оновлює базу «нелояльних громадян».