Туреччина запускає нову кампанію зі зміни міжнародного варіанту написання назви країни

Туреччина запускає нову інформаційну кампанію зі зміни міжнародного варіанту написання назви країни – Say Türkiye.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на видання Milliyet.  

«Для посилення бренду Türkiye буде реалізовано другий етап кампанії Hello Türkiye - Say Türkiye», – повідомляє видання з посиланням на лист Директорату з комунікацій адміністрації президента Туреччини.

У листі вказується, що очікується, зокрема, заміна назви «Turkey» на «Türkiye» в офіційних документах міжнародного зразка, як-от паспорти та посвідчення особи. Також йдеться про заміну власної назви країни різними мовами «Turkey», «Turkei», «Turquie» на єдину «Türkiye» в інтернет-мережі, зокрема, на сайтах компаній та сторінках у соціальних мережах.

Фото: Milliyet
Читайте також: Ескалація російсько-українського конфлікту може зірвати туристичний сезон у Туреччині – турецький депутат

Як повідомляв Укрінформ, раніше Туреччина змінила міжнародний варіант написання назви країни та запустила інформаційну компанію #helloTürkiye із закликом використовувати єдину назву Türkiye замість Turkey та інших варіантів перекладу на іноземні мови. Директоратом з комунікацій адміністрації президента Туреччини було запущено інформаційну кампанію «Hello Türkiye» (#helloTürkiye), щоб повідомити про зміну різних іншомовних варіантів написання назви країни на єдину та закликати до використання єдиного терміну «Türkiye».