На Миколаївщині відремонтують дороги на популярних туристичних маршрутах

Велике будівництво

На Миколаївщині за програмою Президента «Велике будівництво» розпочали ремонтні роботи територіальних доріг Т-15-07 та Т-15-15.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Миколаївської ОДА у Фейсбуці.

«Цьогоріч зосереджено особливу увагу на оновленні автомобільних доріг курортних напрямків. Стартували ремонтні роботи на популярних туристичних маршрутах Т-15-07 Миколаїв – Парутине – Очаків – база відпочинку «Чорноморка» та Т-15-15 Федорівка – Рибаківка – база відпочинку «Лугове», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підрядні організації приступили до вирубування порослі, очищення труб, фрезерування старого покриття та доведення доріг до нормативної ширини.

На обидвох автошляхах дорожники посилюють основу за технологією СФОВ. Це суміш матеріалів, що отримується з відфрезерованого покриття і нового кам’яного матеріалу (щебенево-піщаної суміші).

Після влаштування основи буде повністю відновлено конструктив територіальних доріг Т-15-07 та Т-15-15, шляхом укладання двох шарів асфальтобетону.

Читайте також: На Миколаївщині стартує ремонт дороги на «Миколаївській Рів’єрі»

В ОДА сподіваються, що реанімація курортних напрямків дозволить уже наступного літнього сезону суттєво збільшити туристичний потік відпочивальників до морського узбережжя Очакова, Рибаківки та Лугового.

Як повідомляв Укрінформ, у 2021 році за програмою «Велике будівництво» планують побудувати та відновити 4500 км доріг державного значення та 2000 км місцевих доріг.