На Рівненщині влаштують веломандрівку від «Козацьких могил» до мальовничого урочища

Новий туристичний велосипедний краєзнавчий маршрут, що охоплює низку археологічних та культурно-історичних пам’яток, прокладуть найближчої неділі у Рівненській області.

Про це передає Укрінформ із посиланням на повідомлення у Фейсбуці «Острожчини туристичної».

«Стартуємо 12 вересня зі стадіону в Оженині. На маршруті побачимо пам'ятку археології «Козацькі могили», церкву Святого Миколая 1785 року, капличку у Бродові, понтонний міст, церкву Святої Трійці 1740 р. в Михалківцях, млин-вітряк, гігантський 750-тонний екскаватор та колишній маєток Марковича», – йдеться у публікації.

Також під час маршруту завдовжки до 35 км велотуристи побачать у Вільгорі пам'ятку археології у тутешньому городищі, подолають підвісний місток через Горинь. А ще разом із гідом милуватимуться неймовірним краєвидом біля церкви і камінного хреста, проїдуться мальовничими стежками цього куточка Волині.

Читайте також: Новий туристичний маршрут з Рівного об’єднає 7 міст трьох областей

Завершиться веломандрівка біля будинку лісника в урочищі Стадники, де туристи отримають майстер-клас з подолання рухомого містка на велосипеді.

Як повідомляв Укрінформ, на початку цьогорічного туристичного сезону на Рівненщині презентували поліське сафарі й нові велосипедні маршрути. Зокрема, найпростіші веломандрівки прокладено рівниною в околицях Острога, а найскладніші – пересіченою місцевістю соснових та мішаних лісів з перепадами висот.