Вийшов новий онлайн-каталог локацій чотирьох південно-західних областей

Створено черговий онлайн-каталог локацій, де можна ознайомитися з визначними місцями чотирьох областей України – Житомирської, Хмельницької, Чернівецької та Івано-Франківської.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Держкіно

«Житомир, Хмельницький, Чернівці, Івано-Франківськ – всього 37 локацій увійшли до чергового етапу комплексного локейшн-скаутингу нашої держави, реалізованого Українською кіноасоціацією (УКА) за підтримки Державного агентства України з питань кіно», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, упродовж липня-серпня 2021 року досвідчені локейшн-менеджери дослідили природні красоти Південно-Західної України – зокрема, Бакоту, Субіч, Смотрицький каньйон, Тустань. Також – фортеці, палаци та замки: від таких популярних дестинацій, як замок Паланок і Хотинська фортеця, до менш відомих – Вороновицького, Самчиківського, Вишнівецького палаців. Ще – індустріальні об’єкти, зокрема, завод «Електрон» у Кам’янці-Подільському та навіть футуристичну радіолокаційну станцію «Памір» на вершині гори Томнатик. 

Відзняті локації об’єднано в окремий онлайн-каталог, викладений у вільний доступ.  А також всі об’єкти додано до загального каталогу українських локацій.

Читайте також: Етнографічний кінофестиваль «ОКО» пройде у комбінованому форматі

Повідомляється, що, окрім професійних фотоматеріалів, там подано опис локацій англійською мовою та наведено контакти, необхідні для організації фільмування. А також каталог зі зручною навігацією містить інші корисні дані – основну інформацію про співробітництво з Україною й оптимізовану мапу, за допомогою якої можна на власні очі оглянути всі 37 локацій лише за один тиждень або ж обрати окремі локації та скласти індивідуальний маршрут під свої потреби.

У такий спосіб Українська кіноасоціація разом із Держкіно продовжує велику системну роботу із міжнародної промоції локацій, спрямовану на залучення до нашої держави закордонних знімальних груп.