Італія спростила умови в’їзду для вакцинованих українців

Італія скасувала вимогу 5-денної самоізоляції для українців за наявності сертифікату про щеплення від COVID-19 та негативного результату молекулярного або антигенного тесту.

Такі дані є на інтерактивній мапі МЗС України повідомляє Укрінформ.

Відтепер не потрібно проходити самоізоляцію за наявності негативного результату молекулярного або антигенного тесту на коронавірус, зробленого за 72 години до приїзду, а також надавши «зелений» сертифікат європейського зразка Green Pass про завершення повного курсу вакцинації однією із затверджених Європейським агентством з лікарських засобів вакцин (Pfizer, Johnson and Johnson, Moderna, AstraZeneca). «Зелений» паспорт надається завжди разом із негативним результатом тестування.

В іншому випадку по прибуттю до Італії громадяни мають пройти самоізоляцію тривалістю п’ять днів, після чого зробити повторний тест на COVID-19, який повинен підтвердити негативний результат.

Читайте також: Бельгія відкрила кордони для всіх типів подорожей українців

Також подорожувальникам до Італії необхідно мати заповнену онлайн-форму санітарного контролю Passenger Locator Form, яка доступна за посиланням.

Діти віком до 6 років звільняються від вимоги тесту, але все одно повинні самоізолюватися у разі такої необхідності.

Вищезазначені положення діють до 25 жовтня 2021 року.

Читайте також: Італія відкриває кордони для українців

Міністерство попереджає, що окрім зазначених вище правил залишаються чинними правила необхідності підтвердження мети та деталей поїздки, що може бути перевірено офіцерами прикордонної поліції Італії при в’їзді.

Як повідомляв Укрінформ, Рада ЄС 15 липня додала Україну до списку країн, з якими державам-членам Євросоюзу рекомендовано поступово знімати обмеження на «несуттєві» подорожі, що були пов’язані із пандемією COVІD-19.

19 серпня Євросоюз офіційно визнав, що українські COVID-сертифікати в застосунку "Дія" відповідають європейським.