Єгипет оновив правила в'їзду

Міністерство охорони здоров’я Єгипту видало нові правила щодо в’їзду іноземців, які прибувають до країни.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Khaleej Times.  

У мандрівників, які за 14 днів до прибуття в Єгипет перебували в одній із країн з високим поширенням мутованих штамів коронавірусу (Індія, Бангладеш, Пакистан, Бутан, М’янма, Шрі-Ланка, В'єтнам, Бразилія і країни Латинської Америки), перевірятимуть сертифікати про вакцинацію. Документи мають бути видані сертифікованими лабораторіями та мати QR-код для перевірки, підкреслили у МОЗ Єгипту. Також цих туристів зобов’яжуть після прибуття в Єгипет пройти швидкий ПЛР-тест. Якщо результат тесту на COVID-19 виявиться позитивним, туриста помістять до медичного закладу.

Від туристів, які прибувають до Єгипту з країн, що не належать до наведеного вище переліку, вимагатимуть сертифікат щеплень із QR-кодом, виданим сертифікованою лабораторією. Єгипет дозволяє в'їзд вакцинованим мандрівникам, які отримали другу дозу вакцини або ж одноразову вакцину Johnson & Johnson щонайменше за 14 днів до прибуття у Єгипет. Якщо такого сертифіката немає, туристи мають пред’явити негативний ПЛР-тест.

Читайте також: У Єгипті планують створити україномовну «гарячу лінію» для туристів

Єгипет приймає всі вакцини, схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров’я та Єгипетським управлінням лікарських засобів, наголосили у МОЗ країни.

Як повідомляв Укрінформ, Таїланд вперше від початку пандемії коронавірусу відкрив популярний туристичний острів Пхукет для вакцинованих від COVID-19 іноземців.