Ткаченко пропонує запровадити сертифікати на придбання культурних і туристичних послуг

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко пропонує запровадити систему сертифікатів на придбання культурних, туристичних послуг і книговидання.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Телеграмі.

“Сьогодні презентував драфт цієї ідеї Прем’єр-міністру Денису Шмигалю, Мінфіну, Мінекоміки та Мінцифрі. Домовились, що Міністерство культури та інформаційної політики найближчим часом створить спільну робочу групу, яка визначить KPI, механізм впровадження та логіку державного фінансування”, – повідомив Ткаченко.

За словами міністра, система сертифікатів орієнтована на молодь. Також вона допоможе тим, хто надає послуги у сферах культури, туризму та книговидання.

Читайте також: Україна офіційно приєдналася до угоди про культурні маршрути Ради Європи – Ткаченко

За його словами, впровадження системи дасть змогу популяризувати культурні послуги, читання і туризм; пом’якшити негативний вплив пандемічної кризи на суб’єкти господарювання; збільшити конкуренцію між ними в боротьбі за споживача і тим самим підвищити якість послуг; підвищити зацікавленість споживача у придбанні культурних чи туристичних послуг; створити базу даних для аналізу, що саме цікавить споживача, якою зможуть користуватися всі учасники програми.

Міністр додав, що схожі програми діють у Франції та Польщі.

Як повідомляв Укрінформ, 13 квітня Україна офіційно долучилася до угоди про культурні маршрути Ради Європи, спрямованої на формування спільного культурного простору шляхом популяризування європейської ідентичності.