На Закарпатті надрукували двомовну книгу про «Соляний шлях»

Фото

На Закарпатті побачило світ двомовне (українсько-англійське та угорсько-англійське) науково-популярне видання "Соляний Шлях".

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив директор Агенції регіонального розвитку «Закарпаття» Михайло Данканич. 

За його словами, книгу написали історики з України та Угорщини на основі міжнародного історичного дослідження. Це, власне, витяги головних фактів із великого транскордонного дослідження. 

«У книзі описані основні точки соляного маршруту, митні пости та переправи, персоналії та пам'ятки історичного шляху. В ній описано важливість і роль солі для регіону, починаючи з середньовіччя. Тут і про соляні шахти, і про солекопів та їхню працю, про місця видобування та транспортування всіма можливими способами і засобами. Багато цікавих і досі невідомих достовірних фактів», – повідомив Данкевич.

Читайте також: На Донеччині презентували один із п’яти туристичних «магнітів» – соляні шахти

За його інформацією, першими, хто зможе погортати сторінки «Соляного Шляху», стануть учні та вчителі шкіл цільових районів проєкту – колишнього Виноградівського та Берегівського, Ужгородського. Книги їм передадуть безкоштовно в межах грантового проєкту «Відновлення туристичної привабливості історичного «Соляного шляху». 

Данкевич додав, що загалом цільова аудиторія книги – працівники туристичної сфери, учні, краєзнавці.

Охочі мати її в бібліотеці зможуть отримати книгу на фінальній конференції, про яку в АРР «Закарпаття» поінформують пізніше.  

Як повідомляється, книга створена та надрукована в межах проєкту HUSKROUA/1702/3.1/0091 «Відновлення туристичної привабливості історичного «Соляного шляху» в рамках програми Hungary Slovakia Romania Ukraine Cross Border Cooperation 2014-2020, що реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Фото: @arr.com.ua