Запорізька влада ініціює всеукраїнське обговорення проєкту відновлення Хортиці

Запорізька обласна державна адміністрація ініціює всеукраїнське обговорення комплексного відновлення всього острова Хортиця за дискусійною платформою «Хортиця: видатна історія – велике майбутнє».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Запорізької ОДА.

Зазначається, що Музей історії запорозького козацтва, розташований на острові Хортиця, вже увійшов до переліку 150 туристичних «магнітів», які планується реконструювати в межах реалізації ініціативи Президента «Велика реставрація», що є складовою частиною глобальної програми «Велике будівництво».

За словами очільника ОДА Олександра Старуха, під час обговорення планується торкнутися різних аспектів майбутнього Хортиці, серед яких туризм, культура, відпочинок, інфраструктура та багато інших.

«Саме для того, щоб розуміти, що зараз на Хортиці, що може і має там бути, обласна влада починає велику розмову про долю острова. Відверту розмову, в якій зможуть взяти участь усі охочі. Зберігаючи автентичність й унікальність острова, ми маємо зрозуміти майбутнє Хортиці», – сказав він.

Читайте також: На Хортиці відновлять аварійну будівлю Музею історії запорозького козацтва

Взяти участь у дискусії запрошують фахівців різних галузей регіонального, всеукраїнського та міжнародного рівнів. Перший етап обговорень в онлайн-режимі відбудеться вже найближчої п'ятниці, 16 квітня, об 11:00.

Як відзначають в ОДА, для того, щоб приєднатися до обговорення, яке пройде на базі громадської організації «Запоріжжя. Платформа спільних дій», достатньо заповнити форму реєстрації, розміщену за посиланням

В ОДА також нагадують, що реконструкцію Музею історії запорозького козацтва у межах «Великої реставрації» поведуть вже цьогоріч.

Як повідомляв Укрінформ, заступник керівника Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко раніше розповів, що цього року планується завершити будівництво мостів у Запоріжжі, якими, зокрема, можна буде доїхати на Хортицю.