На фестивалі гарбуза в Чернівцях представили десятки страв
У Чернівцях у межах Тижня туризму провели благодійний кулінарний фестиваль-ярмарок "Свято гарбуза-2019". На ньому студенти кулінарних закладів міста продавали десятки різних страв з додаванням гарбуза.
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.
"Це вже шостий благодійний студентський фестиваль кулінарного мистецтва "Свято гарбуза". Він проводиться з метою популяризації буковинської кухні – страв і виробів з гарбуза. Плюс ми популяризуємо благодійництво, загальнолюдські цінності й збереження національних традицій. Студенти ці страви готують, продають, а всі виручені кошти ми передаємо для лікування хворих діток", – розповіла одна з організаторів свята викладачка Тетяна Незвищук-Когут.
Серед страв, представлених на фестивалі, є як традиційні каші, супи, салати із цього овоча, так і багато різноманітних кондитерських виробів - тістечок, мафінів, тортиків, млинців тощо.
Люди активно купують тістечка, салати, гарбузову кашу, фотографуються біля спеціально облаштованих фотозон із гарбузами.