Серед туристів у Чорнобильській зоні – 80% іноземці

Майже 80% туристів, які відвідали зону відчуження ЧАЕС за 8 місяців 2019 року, приїхали з-за кордону.

Про це повідомляє пресслужба ДП "Центр організаційно-технічного і інформаційного забезпечення управління зоною відчуження". 

"Чорнобильську зону відчуження за 8 місяців цього року відвідали 74671 осіб. Майже 80% туристів приїздить із-за кордону – 59698 осіб – та 14973 людини з України. Серед іноземних відвідувачів найбільше до Чорнобиля їдуть з Великої Британії – 10381 людина. На другому місці – поляки – 6544, на третьому – німці – 5399, четвертому – американці – 4143 та на п’ятому чехи – 2829", – йдеться в повідомленні.

За даними ЦОТІЗ, загальна кількість країн, звідки приїжджають до Чорнобиля – 130. Серед них Сінгапур, Чилі, Мексика, Японія та інші.

Читайте також: У Чорнобильської зони – новий туристичний рекорд

"Чорнобиль – тема, яка цікавить увесь світ. Люди бажають на власні очі побачити місце, де відбулась одна з найбільших трагедій останнього часу. З одного боку, така привабливість дає певні переваги – додаткові надходження до бюджету. Але з другого – потрібно додатково розвивати інфраструктуру, яка зробить комфортним та безпечним перебування туристів у зоні відчуження», — прокоментував помічник директора ДП "ЦОТІЗ" Кирило Гарник.

Як повідомляв Укрінформ, у липні Президент Володимир Зеленський підписав указ, спрямований на перетворення Чорнобильської зони відчуження "на одну з точок зростання України", створення "зеленого коридору" для туристів та усунення передумов для корупції.

На виконання Указу Президента України №512/2019 "Про деякі питання розвитку територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи" у ЧЗВ затвердили водні та повітряні маршрути відвідування зони відчуження, які передбачають пересування річками Прип’ять та Уж. Загалом відвідувачам пропонують 21 маршрут.