На Хортиці відтворять старовинні ритуали під час нічної екскурсії

Національний заповідник "Хортиця" запросив туристів на таємничу екскурсію "Ніч на Січі", що відбудеться 27 вересня.

Про це повідомляє Туристично-інформаційний центр Запоріжжя. 

"Побачити Хортицю по-новому, відвідати сакральні місця і долучитися до старовинних магічних дійств - усе це можливо лише у особливу ніч. Запрошуємо відвідати екскурсію вже 27 вересня. Ніч - найпотаємніша пора доби. В сутінках всі речі набувають химерних форм, тіні видаються живими, а світло зірок та місяця утворює дивний мерехтливий танок на деревах, куполах церкви, Дніпрі", - йдеться в повідомленні.

Організатори обіцяють учасникам нічної екскурсії повне занурення в атмосферу Середньовіччя. Зокрема, на них чекають театралізована вистава Січових козаків із особливими спецефектами, реконструкція старовинного ритуалу на давньому святилищі. Крім того, виступить група етнічних музикантів, а кожен охочий зможе спробувати свої сили у грі на етнічному барабані.

Читайте також: Хортиця пропонує туристам провести ніч на Січі

Зазначається, що така пішохідна екскурсія на замовлення проводиться на території Національного заповідника "Хортиця" в будній день один раз на місяць (дата повідомляється додатково). Взяти у ній участь можуть екскурсанти, яким виповнилося 14 років. Вартість становить 350 гривень з особи. Мінімальна кількість учасників – 30 осіб, а максимальна – 40.