Одеські пляжі й надалі здаватимуть в оренду, щоб заощадити 57 мільйонів

Департамент комунальної власності Одеської міськради та КП "Узбережжя Одеси" продовжать практику здавання в оренду приватним структурам піщаних зон узбережжя міста і споруд на них. Інакше з міськбюджету доведеться щорічно виділяти близько 57 мільйонів гривень на утримання й догляд за пляжними територіями й комунальними спорудами.

Таку позицію висловив керівник департаменту комунальної власності Олексій Спектор у понеділок, 20 травня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Фахівці департаменту та комунального підприємства "Узбережжя Одеси" проаналізували обсяг надходжень до міського бюджету від оренди піщаних зон узбережжя та споруд на них. Зокрема, торік зібрано з підприємств-орендаторів, які працювали на пляжах, близько 12 мільйонів гривень. Оскільки орендні ставки невисокі. Але якщо відмовитись від послуг орендарів та їхніх платних послуг відпочивальникам, то щорічно з міськбюджету доведеться виділяти на заробітну плату працівникам КП "Узбережжя Одеси" та витрати на обладнання й матеріали не менш як 57 мільйонів гривень", - зазначив Спектор.

Читайте також: Одесу цілодобово патрулюватиме туристична поліція

За його словами, лише на обслуговування пляжів під час курортного сезону треба буде витрачати понад 27 мільйонів гривень, а в міжсезоння - ще 29 мільйонів. Крім того, бюджет втрачатиме півтора мільйона гривень від теперішньої пайової участі КП «Узбережжя Одеси» у спільних підприємствах, зайнятих в обслуговуванні пляжів.

Як повідомлялося, цьогоріч 48 із 60 міських пляжів Одеси перебувають в оренді, а 12 - обслуговують працівники КП «Узбережжя Одеси». На нараді 12 травня міський голова Одеси запропонував орендарям пляжів відмовитися від нав'язування послуг відпочивальникам і порадив їм орієнтуватись на досвід підприємців інших країн, де "тапчани складають на пляжах і за потреби видають їх відпочивальникам. А не змушувати людей оплачувати послуги на міському пляжі, якщо вони прийдуть просто полежати на теплому піску біля моря".