Туристам презентували 7 чудес Олевщини

Під час всеукраїнської туристичної виставки ZT-EXPO-2019, що вперше проходить у Житомирі, презентували 7 чудес Олевського району, які найчастіше відвідують мандрівники.

Про 7 чудес Олевщини кореспонденту Укрінформу розповів головний спеціаліст відділу економічного розвитку, транспорту, туризму, інвестицій та комунальної власності Олевської міської ради Юрій Халімончук.

"7 чудес Олевщини – це назва бренду із прив’язкою до 7 чудес світу. Ми зробили вибірку особливих місць у районі, які пропонуємо відвідати туристам. Найбільше диво Олевщини – це геологічний заказник місцевого значення "Камінне село", який ще називають поліський Стоунхендж", - зауважив Халімончук.

Гостям Олевського району також рекомендують знайомство із давнім промислом бортництвом (видобування меду диких бджіл), яким досі займаються місцеві жителі.

Третє чудо – це древлянське городище Бабина гора в Олевську, де археологи розкопали тисячолітній колодязь завглибшки 11 метрів. Нині там триває реставрація наземної частини пам’ятки.

Читайте також: У Житомирі відкрилася туристична виставка ZT-EXPO-2019

Не менш цікавим на шляху подорожі Житомирщиною буде Поліський природний заповідник площею понад 20 тис. га, більша частина якого розташована на території саме Олевського району.

П’ята цікавинка Олевщини – це давні поховання часів козаччини з камінними хрестами, яких особливо багато залишилося в селах.

Крім того, туристам рекомендують оглянути Свято-Миколаївську церкву в Олевську, що є пам’яткою архітектури XVI століття.

Резюмуючи, Халімончук зазначив, що сьоме диво Олевського району – річка Уборть, назва якої походить від відомого промислу бортництва.

Як повідомлялося, торік на Житомирщині промаркували маршрут до легендарного Камінного села.