АirBaltic змінила правила перевезення ручної поклажі

Латвійська авіакомпанія airBaltic збільшила норму перевезення ручного багажу за умови, що пасажир сплатить спеціальний збір.

Як повідомили avianews.com, в авіакомпанії, розмір збору становить 8,99 євро за переліт в одну сторону в разі оплати під час бронювання квитка на сайті авіакомпанії, 12,99 євро за оплати в агентстві під час бронювання авіаквитка й 14,99 євро в разі сплати через сайт або агентство вже після оплати квитка.

Оплата збору дає пасажиру змогу взяти з собою речі до 12 кг, водночас стандартна норма безкоштовного перевезення залишилася на колишньому рівні – 8 кг. В обох випадках збережені обмеження на габарити ручній поклажі – розміри основного предмета не мають перевищувати 55х40х23 см, додаткового 40х30х10 см.

Читайте також: МАУ за два місяці перевезла понад мільйон пасажирів

Оплатити перевезення важчої ручної поклажі можна не пізніше, ніж за одну годину до вильоту через сайт або агентство. Оплата цієї послуги в аеропорту неможлива. У разі, якщо біля виходу на посадку в пасажира зафіксують перевищення ваги ручної поклажі, йому необхідно буде заплатити збір 60 євро, водночас валіза перевозитиметься в багажному відсіку літака.

Нову послугу в airBaltic запровадили після того, як дослідження показало, що вага ручної поклажі 15% з 2000 перевірених пасажирів перевищувала встановлені норми.