Вінниччина показала маловідомі палаци

Фото

На Вінниччині влаштували промотур палацово-парковими комплексами регіону для туристичних операторів двох областей та журналістів.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила начальник управління торгівлі, послуг та розвитку споживчих ринків – заступник  директора Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької ОДА Вєга Кулявець.

"На Вінниччині є такі відомі туристичні об’єкти, як палац Потоцьких у Тульчині, чи Грохольських-Можайських у Вороновиці, але це далеко не всі цікаві об’єкти нашого регіону. У нас є реєстри дуже цікавих місць у кожному районі області – по 2-3 палаци. Ми запросили туроператорів і журналістів, щоб познайомити їх з тими родзинками, які є у нас в області, популяризувати їх і зробити відвідуваними, щоб туристи приїздили до нас і відкривали для себе Вінниччину", – повідомила Кулявець.

За її словами, під час промотуру фахівці туристичної галузі з Вінницької та Черкаської областей побували у двох палацово-паркових комплексах – садибі адмірала Чихачова початку ХХ ст. в с. Митки Барського району, а також у садибі Львових початку ХІХ ст. у Чернятині Жмеринського району.

Читайте також: Сільські палаци Вінниччини стануть частиною туристичних маршрутів

Крім того, туроператори ознайомилися з івентами, які пропонує приватний кінноспортивний клуб поблизу Вінниці, а також з можливостями активного відпочинку в садибі зеленого туризму в с. Ільківка Вінницького району.

Посадовиця повідомила, що промотур відбувся як один із заходів Програми розвитку туризму у Вінницькій області. Напередодні співробітники профільного департаменту провели два обстеження палацово-паркових комплексів, щоб з’ясувати, в якому вони стані, яка там наявна туристична інфраструктура, під’їзні шляхи, заклади громадського харчування тощо, аби створити екскурсії на кшталт "Вінниччина замкова", або "Вінниччина палацова".