Вихідними лицарі змагатимуться у Вінниці

У Вінниці в суботу та неділю відбудеться лицарський турнір пам’яті Героя Небесної сотні Максима Шимка.

Про це на прес-конференції повідомила координатор турніру - член клубу історичної реконструкції «Аркона» Ольга Грабовська.

«Наш клуб дуже часто бере участь у міський заходах. Проводимо різні турніри та фестивалі, бо для нас дуже важливим є донести до широкого загалу, що молодіжний рух історичної реконструкції та історичного фехтування – це не якісь дитячі забавки, а захоплення, яке формує сильний характер у людей, тому закликаємо цим займатися. Турнір пам’яті Максима Шимка – це єдиний виключно середньовічний фестиваль, і на нього відгукнулося вже багато учасників з різних міст», – повідомила Грабовська.

За її словами, турнір назвали на честь Героя Небесної сотні Максима Шимка, який захоплювався історичною реконструкцією і був членом вінницького клубу реконструкторів «Білий вовк». Ця фундація – також серед організаторів фестивалю. Загалом серед Героїв Небесної сотні п'ятеро реконструкторів, які загинули на Майдані під час Революції гідності.

Читайте також: Ужгородський скансен влаштує перший фестиваль гончарства

Лицарський турнір пам’яті Максима Шимка цьогоріч проводиться вдруге. На відміну від торішнього, він буде дводенним. У суботу відбудуться відбірні поєдинки в номінації «Щит-меч» та групові лицарські бої. Наступного дня опівдні відбудеться урочисте відкриття турніру, поєдинки кращих учасників змагань у номінації  «Щит-меч» та групові лицарські бої. Номінацію «Щит-меч» на турнірі пам'яті Максима Шимка буде включено до всеукраїнського рейтингу Ukrainian Medieval Fighting.

Змагання відбуватимуться за правилами історичного середньовічного бою, участь у них братимуть і чоловіки, і жінки. Турнір стане підготовкою національної збірної з історичного бою до Всесвітнього чемпіонату «Битва націй», який наступного року відбудеться в Сербії.