Житомирський музей космонавтики запрошує на безкоштовну екскурсію з роботом

Музей космонавтики імені С.П. Корольова у Житомирі запрошує на безкоштовні екскурсії у день свого народження - 1 серпня. 

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла директор музею Ірина Дячук.

"Наш музей 1 серпня відзначатиме 48 років. Біля витоків його створення стояв президент Національної академії наук України академік Борис Патон, який особисто знав Сергія Корольова. Відтак у Житомирі в 1970 році з’явився другий у світі Музей космонавтики. Ми традиційно підготували цікаву, пізнавальну й насичену програму для дітей та дорослих. Близько 11.00 на клумбах біля музею будемо всі разом висаджувати сосни, які зараз масово всихають на Житомирщині. Ми підтримуємо таку екологічну акцію, адже наша місія – це не лише космос, але й порятунок екології на Землі", - повідомила Дячук.

Читайте також: У Звенигороді з'явиться унікальний історико-культурний парк

Святкові заходи в музеї розпочнуться о 10.00. Дітям молодшого віку запропонують екскурсію з роботом "У космос – з Мекканоїдом". Потім заплановані майстер-клас від центру робототехніки "Ботіон", екскурсія з елементами історичної реконструкції в Меморіальному будинку-музеї академіка Корольова, урочисте зібрання, присвячене дню народженню музею, а також інтелектуальна гра "Космотур" для старшокласників, студентів та дорослих.

За словами Дячук, відвідувачам музею також покажуть новий експонат – самовар, з якого пили чай на космодромі "Байконур" Сергій Корольов та Юрій Гагарін.

Впродовж дня у закладі демонструватимуть мультфільми про космос та запропонують дітям пограти в інтерактивну гру "Подорож Сонячною системою".

День відкритих дверей завершиться о 17.00 виставою від Житомирського академічного театру ляльок.