З Єгипту вилетіли понад 200 "застряглих" українських туристів

Українські туристи, що добу чекали вильоту додому з єгипетського курорту Хургада, вилетіли в Україну.

Про це в коментарі Громадському повідомила речниця туроператора Join Up Катерина Резніченко.

«Об 11:30 українці вилетіли з Єгипту та вже повинні підлітати до Львова», — сказала Резніченко.

У компанії повідомили, що причиною затримки рейсу стало пробите колесо літака, і для його заміни колесо везли з України.

«У випадку, якщо затримка з вини авіакомпанії, то проживання оплачує авіакомпанія. Але тут туроператор зазвичай реагує активніше і бере на себе витрати», - сказала речниця Join Up.

Туристи мали повернутися додому ще 28 липня. У Єгипті їх розселили в готелі та забезпечили харчуванням.

У Join Up наголосили, що через цю затримку рейсу з Хургади автоматично затрималися й інші рейси, однак не уточнили, які саме.

Читайте також: Понад 200 українських туристів не можуть вилетіти з Хургади

Як повідомляв Укрінформ, з 29 червня сотні українських туристів були заблоковані в аеропортах кількох країн. По кілька годин, а то й діб люди очікували в аеропортах Тунісу, Албанії, Грузії, а також в аеропорту "Київ". Затримки сталися через авіакомпанію Bravo Airways, яка пояснила затримки рейсів на кілька діб невиплатою коштів туроператором. Останній своєї провини не визнав.

Як відомо, після скандальної ситуації, яка склалася через значну затримку рейсів міністр інфраструктури Володимир Омелян 3 липня, провів нараду з представниками українських туроператорів та авіакомпаній.