Німецька авіакомпанія нагодує пасажирів космічною їжею

Пасажирам авіакомпанії Lufthansa до кінця літа пропонуватимуть бортове меню, що складається зі страв, які їдять астронавти на Міжнародній космічній станції.

Космічну їжу зможуть спробувати всі клієнти компанії, які летять у бізнес-класі на далекомагістральних рейсах з Німеччини, пише Lonely Planet.

У такий спосіб авіаперевізник вирішив відсвяткувати початок шестимісячної місії астронавта Александра Герста, який став першим німцем-командиром МКС.

Читайте також: Мінінфраструктури склало рейтинг пунктуальності українських авіакомпаній

Раніше Європейське космічне агентство попросило кейтерингову компанію, що відповідає за харчування на рейсах Lufthansa, створити так звану "бонусну їжу" для Герста. Це спеціальний набір страв понад стандартну щоденну їжу на МКС, покликаний нагадати про родину й друзів, а також зарядити позитивними емоціями, підвищити мотивацію й моральний дух команди впродовж довгої місії.  Кожен астронавт може замовити майже все, що завгодно. Щоправда, до таких страв є деякі вимоги: низький вміст натрію, термін зберігання не менше двох років і збалансованість за кількістю калорій.

Герст обрав для себе страви зі свого рідного регіону Швабія на південному заході Німеччини: сирні шпацле (паста по-швабськи) з беконом і куряче рагу з грибами. Пасажири німецької авіакомпанії можуть спробувати ці ж космічні страви, але майже на 400 кілометрів ближче до Землі.

Фото: Airline Ratings