Вінниччина збере реконструкторів на фестиваль "Жива історія: Серебрія 1941"

На Вінниччині в суботу, 23 червня, стартує І Міжнародний фестиваль військово-історичної реконструкції  "Жива історія: Серебрія 1941".

Про це на сторінці в Facebook повідомив співорганізатор фестивалю – військовий реконструктор Віталій Головенько.

"23-24 червня 2018 року в селі Серебрія Могилів-Подільського району відбудеться Перший міжнародний фестиваль військово-історичної реконструкції "Жива історія: Серебрія 1941". Метою проекту є відтворення подій Другої світової війни на території села Серебрія. Тут розташована оборонна споруда колишнього Могилів-Ямпільського укріпрайону. Вона є частиною так званої "Лінії Сталіна" - мережі оборонних споруд, що були зведені в 30-х роках минулого століття", - повідомив Головенько.

Читайте також: "Шабля" у Гетьманській столиці дивуватиме насиченою програмою

У перший день фестивалю його учасники відтворюватимуть довоєнний побут місцевих жителів, а наступного – здійснять реконструкцію боїв червня 1941 року з імітацією артилерійських обстрілів. У відтворенні наступу нацистів та їхніх союзників й оборони радянської армії братимуть участь близько 200 осіб. 

Окрім того, організатори фесту планують проведення екскурсій до підземних фортифікаційних споруд укріпрайону поблизу с. Серебрія, збудованих у 1931-1938 роках. Вони збереглися до наших днів і простягаються в глибині порід на 1-1,5 км.

Участь у заходах фестивалю безкоштовна.

Проведенням фесту організатори хочуть привернути увагу до покинутих укріплень та потреби облаштувати там музей.