У Таїланді макак відселять від туристів

На таїландському острові Пхукет стартувала програма з переселення сотень довгохвостих макак, що створюють проблеми туристам.

Місцева влада оголосили про таку ініціативу ще восени минулого року. Зараз же для макак нарешті визначили нове місце проживання – п'ять безлюдних островів, що розташовані неподалік, повідомляє "Майстер туру"

Зазначається, що мавп відловлюють у місцях скупчення туристів, стерилізують і відправляють в новий безпечний "дім". Там заборонено зводити будь-які об'єкти туристичної інфраструктури, тож на нових мешканців чекає спокійне життя в дикій природі.

Читайте також: Google назвала місця, де українці хочуть відпочивати

На думку вчених, характер макак псується, якщо вони живуть поруч із людиною. Ці сильні й активні тварини крадуть цінні речі гостей тайського острова, чіпляються до них, вимагаючи їжу, рвуть на них одяг і навіть кусаються.

Поведінка макак викликала невдоволення як туристів, так і працівників турсектора, які мітингували, вимагаючи від влади термінового вжити заходів. Переселення мавп проводиться під особистим контролем губернатора провінції Пхукет.