У Рівному можна буде прогулятися садом велетенських писанок

Найбільший за останні роки "Писанковий сад" із величезних великодніх яєць, біля яких люблять фотографуватися містяни й туристи, відкриється у четвер, 5 квітня, в Рівному.

Про це повідомляє місцеве видання "РадіоТрек"

"Цього року "Писанковий сад" буде більшим, ніж у попередні два роки. Адже писанок додасться. Їх поновили, підфарбували, підретушували, відреставрували й завтра вони будуть виставлятися на Лебединці. Перший раз було 25. Потім ми 10 окремо поставили біля кінопалацу "Україна". Це було торік. А в цьому році ми ставимо всі 35 на Лебединці, бо це - рідкісна краса. Вони унікальні тим, що жодне місто не має таких красивих і таких великих писанок, і до того ж, рукотворних", - розповіла заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська.

Читайте також: Туристів до Рівного покличе "Маленький Версаль"

За її словами, навіть Львову не зрівнятися з рівненськими писанками, хоч там їх виставлять 60. Але у Львові писанки мають висоту 70 см і виготовлені за допомогою закуплених пластмасових кліше. А рівненські - зроблені вручну і висота кожної - 1 м 30 см.

До того ж, вони витесані за спеціальною технологією, розробленою Рівненською художньою школою, та оброблені особливим способом, завдяки чому на них не впливають атмосферні умови.

Фото: rivnepost.rv.ua