Китайський об'єкт ЮНЕСКО вперше відкриється для туристів після землетрусу

Національний парк Цзючжайгоу в китайській провінції Сичуань, що є об'єктом Світової спадщини ЮНЕСКО, знову частково відкриється для відвідувачів у четвер, 8 березня, після 7-бального землетрусу в серпні минулого року.

Туристи зможуть побачити відновлений водоспад Ножилан, який через сходження селів і зсувів внаслідок землетрусу перетворився на брудне болото. Також для відвідувачів будуть доступні Довге озеро, Дзеркальне озеро й озеро П'яти кольорів, повідомляє GBTimes.

Поки заповідник не відновиться повністю, його зможуть відвідувати лише 2000 осіб на день. До удару стихії в парку бували до 20 тисяч туристів щоденно.

У березні плата за вхід становитиме 40 юанів (6,3 долара), а з квітня до середини листопада квитки коштуватимуть 110 юанів (17 доларів).

Читайте також: Китай запустив додаток для пошуку туалетів

Руйнівний землетрус в Китаї стався 8 серпня 2017 року. Тоді загинуло 24 людини, 493 отримали поранення. Спричинені стихією зсуви ґрунту завдали багатотисячних збитків.

Цзючжайгоу в перекладі означає "Долина дев'яти укріплених сіл". Територія нацпарку, знаменитого своїми багаторівневими водоспадами і кольоровими озерами, простягається на 72 тисячі гектарів. У 1992 році його було занесено до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.