На Вінниччині в державну власність повернено пансіонат поблизу ставки Гітлера

У Вінницькій області в судовому порядку в державну власність повернули колишній профспілковий пансіонат «Ластівка», розташований у смт Стрижавка поблизу ставки Гітлера «Вервольф».

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області.

«Всупереч вимогам постанови Верховної Ради України, поза волею власника в особі Фонду державного майна України, у 2001 році виконавчим комітетом Стрижавської селищної ради прийнято рішення про оформлення права власності на нерухоме майно цього пансіонату загальною площею понад 9 тис. кв. м за профспілковою організацією, а у 2004 році вказане майно на підставі договору купівлі-продажу перейшло до приватної юридичної особи. Господарським судом Вінницької області позов прокурора задоволено, рішення виконавчого комітету Стрижавської селищної ради та договір купівлі-продажу визнано недійсними, майно пансіонату повернено в державну власність», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що рішення суду набуло законної сили. Розпочато процедуру його виконання.

Пансіонат внесено до переліку організацій і підприємств, які перебували у віданні Української республіканської ради з туризму та екскурсій Федерації профспілок України. Оскільки майно закладу належало до державної власності та передавалося Федерації профспілок України виключно у відання, здійснення будь-яких дій щодо зміни власника цього майна є неправомірним.

Лікувальний пансіонат «Ластівка» розташовано в лісопарковій зоні у смт Стрижавка поблизу історико-меморіального комплексу пам’яті жертв фашизму (ставка Гітлера «Вервольф»). Раніше тут відпочивали, оздоровлювалися та проходили лікування одночасно понад 900 осіб, зокрема діти, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.