Вінницькі пляжі закрито на невизначений період

Вінницькі пляжі закрито на невизначений період

Фото
Укрінформ
У Вінниці закрили пляжі на невизначений період через невідповідність води для рекреаційних потреб показникам якості.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Олександр Сорочан.

«Ми вже здійснюємо регулярний моніторинг стану води у р. Південний Буг і виявили невідповідність якості води для рекреаційних потреб у місцях купання людей на міських пляжах. Обмеження встановлені тиждень тому, але покращення ситуації ми поки що не фіксуємо. Тому заборону купатися подовжено на невизначений період», - сказав Сорочан.

За його словами, наразі йдеться про заборону купатися на пляжах міста Вінниці - «Гонти», «Хімік», «Центральний» - за мікробіологічними показниками, а також за водневим показником (рН) та вмістом формальдегіду.

Щоб запобігти виникненню інфекційних захворювань та погіршенню стану здоров’я населення на територіях пляжів встановлено таблички з надписом «Купатися заборонено».

Заборонено купатися й на популярному серед вінничан Вишенському озері, позаяк його прибережна територія перебуває в незадовільному технічному стані. Якість води також не відповідає санітарним вимогам за  мікробіологічними показниками та рН.

Фото: Олександр Лапін/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-