Застосунок «Дія» досі працює з перебоями

Застосунок "Дія", який припинив роботу після початку голосування за представника України на Євробаченні-2024, частково запрацював.

Як передає Укрінформ, про це повідомляють користувачі.

Зокрема, деякі з них пишуть, що їм вдалося проголосувати за свого фаворита. Інші скаржаться, що в «Дії» знову відображається повідомлення: «На жаль, сталася помилка».

Тим часом Суспільне повідомляє, що «Дія» продовжує лагодити застосунок.

Напередодні через збій у «Дії» голосування за переможця нацвідбору продовжили на весь день 4 лютого. Повтор фінального концерту національного відбору на Євробачення розпочнеться о 15:15, після чого у прямому ефірі оголосять результати.

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем’єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров пояснив, що збій у застосунку «Дія» під час відбору на конкурс Євробачення-2024 стався внаслідок різкого зростання запитів з боку користувачів.

Читайте також: «Мрія» та «єРезидентство»: Мінцифри анонсувало нові послуги в «Дії» у 2024 році

За його словами, величезна черга виникла у зв’язку з тим, що замість 800 запитів за секунду, як було під час голосування торік, з’явилося 15 000 запитів. Хоча потужність «Дії» порівняно з минулим роком і була збільшена у 5 разів, однак запитів надійшло більше у 20 разів.

Федоров перепросив за цю ситуацію, пообіцявши детальний розбір, аналіз та організаційні зміни, щоб бути готовими до схожих хвиль трафіку.