Десять держав запустили Талліннський механізм для кіберзахисту України

Міністерства закордонних справ України та ще десяти країн створили Талліннський механізм, який допоможе зміцнити кіберзахист і цивільний кіберпотенціал нашої країни.

Про це повідомив глава МЗС України Дмитро Кулеба у соцмережі X, передає Укрінформ.

“Сьогодні міністерства закордонних справ України та ще десяти країн створили Талліннський механізм з кіберзахисту: Велика Британія, Данія, Естонія, Канада, Нідерланди, Німеччина, Польща, США, Франція та Швеція. Талліннський механізм допоможе зміцнити кіберзахист і цивільний кіберпотенціал України, посилити захист нашої держави в кіберпросторі та задовольнити довгострокові потреби в кіберстійкості”, – поінформував міністр.

Читайте також: Уряд затвердив план заходів з реалізації Стратегії кібербезпеки

Він зауважив, що міністерства закордонних справ країн Талліннського механізму будуть координувати зусилля з мобілізації додаткової підтримки для потреб профільних установ у сфері кібербезпеки. Група також тісно співпрацюватиме з Євросоюзом і НАТО та залишається відкритою до приєднання нових учасників.

Як повідомляв Укрінформ, зранку 12 грудня оператор "Київстар" став мішенню потужної хакерської атаки, що призвела до технічного збою. Недоступними стали послуги зв`язку та доступу в інтернет.