Volkswagen, Porsche, Audi перейдуть на стандарт зарядки Tesla

Volkswagen Group став останнім автовиробником, який оголосив, що прийме так званий Північноамериканський стандарт зарядки Tesla (NACS).

Про це повідомляє Tech crunch, передає Укрінформ.

У вівторок німецький гігант заявив, що майбутні автомобілі, які він випускає - включаючи Audi, Porsche і Scout Motors - отримають вбудований порт для зарядки NACS, починаючи з 2025 року.

Також власна мережа зарядних станцій Volkswagen Group - Electrify America нещодавно оголосила про плани прийняти стандарт NACS.

Volkswagen Group стала одним з останніх великих автовиробників, які перейдуть на те, що зараз де-факто є стандартом для електромобілів в США.

Tesla відкрила доступ до цього стандарту минулого року.

Компанія Ford перейшла на стандарти NACS у травні 2023 року, оголосивши, що власники їхніх електромобілів незабаром отримають доступ до зарядних пристроїв Tesla, спочатку через адаптер. Ford додав, що його наступне покоління електромобілів буде інтегровано з зарядним портом Tesla під назвою Північноамериканський стандарт зарядки (NACS), починаючи з 2025 року. Відтоді великі автовиробники, такі як GM, Rivian, Honda, Mercedes, Hyundai, Kia, Toyota і нещодавно Subaru, також оголосили про використання стандарту зарядки Tesla.

Читайте також: Volvo залучить понад 1 000 роботів до виробництва електрокарів нового покоління

Як повідомляв Укрінформ, компанія Tesla розробила нову технологію, що дозволить скоротити час підзарядки електрокарів до 15 хвилин.