Переможці Open Datathon reUkraine отримають ₴4,4 мільйона на розвиток

Чотири переможці Національного конкурсу технологічних проєктів на основі відкритих даних для відновлення України Open Datathon reUkraine отримають по 1,1 млн грн на розвиток проєктів.

Про це повідомила в Телеграмі пресслужба Міністерства цифрової трансформації, передає Укрінформ.

«У конкурсі брали участь проєкти з відкритих даних, що сприятимуть відбудові та боротьбі з корупцією. Найкращі рішення отримали 1,1 млн гривень на впровадження та розвиток ідеї», - йдеться в повідомленні.

Так, серед переможців конкурсу сервіс з надання доступу до публічних реєстрів для громадян та бізнесу «Опендатабот», рішення для пошуку безбар’єрних локацій «Доступно!» від Українського центру суспільних даних, чатбот «Буду мамою» від команди «Ліки Контроль», система дашбордів з аналітикою від Clarity Project — Clarity Hromada.

Також журі відзначило та надало менторську підтримку команді проєкту Address Forever, який направлений на боротьбу з корупцією у сфері ритуальних послуг.

Наголошується, що команди протягом 100 днів впровадять свої рішення, які сприятимуть розвитку держави та боротьбі зі схемами та корупцією.

Читайте також: Фонд розвитку інновацій обрав 15 найкращих стартапів року

Конкурс був організований USAID/UK Aid проєктом «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» спільно з Міністерством цифрової трансформації України. Партнером проєкту виступив Фонд Східна Європа.

Як повідомлялося, за підсумками акселераційної програми Open Data. Unbroken три проєкти отримають гранти по 400 тис. грн на реалізацію.

Фото: Мінцифри