Українські кіберактивісти провели DDoS-атаку на платіжну систему «Мир» - росЗМІ

російська платіжна система "Мир" та її оператор Національна система платіжних карток (НСПК) знаходиться під масованою DDoS-атакою, яку, імовірно, організували та координують українські кіберактивісти.

Про це передає Укрінформ із посиланням на "Комерсант".

Початок атаки підтвердили "Комерсанту" джерела на російському ринку кібербезпеки. У НСПК від коментарів утрималися, а у банку росії не відповіли на запит видання.

Мета атаки - викликати перебої у проходженні платежів та роботі терміналів.

Про те що до атаки причетні українські IT-активісти виданню стало відомо з власних джерел. Вони проводять DDoS-атаку на російську платіжну систему «Мир» та її оператора Національну систему платіжних карток (НСПК), атаки зокрема координуються через чати проукраїнських активістів.

Читайте також: Хакери зламали сайти мособленерго та кримського інформаційного сервера

Хактивісти, зокрема, генерують трафік на системи за допомогою браузерів або примітивних DDoS-інструментів з метою викликати перебої у проходженні платежів та роботі терміналів. Інформацію про початок атак підтвердили співрозмовники на російському ринку кібербезпеки.

"У поточній ситуації можна очікувати, що зловмисникам вдасться досягти певного успіху в DDoS-атаках на платіжну систему "Мир", ризики більш ніж реальні", - заявив один зі співрозмовників видання.

Читайте також: Ще одна країна призупинила обслуговування російських карток «Мир»

За його словами, в цьому випадку можна очікувати повну відмови еквайрингу карток тривалістю до декількох годин.

Нагадаємо: 15 вересня Мінфін США заявив, що іноземні банки, які укладають договори з оператором карток «Мир» — Національною системою платіжних карток (НСПК), який не потрапив під обмеження Заходу, «ризикують підтримати зусилля росії щодо обходу санкцій». Міністерство нагадало, що Вашингтон має право за це накладати блокуючі санкції.