Розвідка США попередила приватні компанії про кібератаки з боку росії

Розвідувальні служби США у сфері кібербезпеки закликали ключові компанії залишатися у стані підвищеної готовності до кібератак з боку росії, яка зараз веде війну проти України та виступає проти країн Заходу.

Відповідні заклики пролунали в вівторок на конференції в Сан-Франциско, повідомляє Укрінформ із посиланням на WSJ.

«За даними розвідки, загроза була і залишається реальною. росіяни мають можливості, з якими нам потрібно бути обережними, і зараз вони перебувають на стадії прийняття рішення», – зауважив у цьому зв’язку директор з питань кібербезпеки Агентства національної розвідки США Роберт Джойс.

Після попереджень розвідувальних служб ще в лютому в США була розпочата кампанія «Shields Up», яка мала на меті посилити захист мереж приватних компаній, насамперед технологічних гігантів та інших виробників.

Читайте також: Військові хакери США провели низку операцій на підтримку України - американський генерал

Джойс зауважив, що на нинішній момент рівень загрози кібератак оцінюється як «серйозний».

Головний радник президента США з питань кібербезпеки Кріс Інгліс, зі свого боку наголосив, що потенційні атаки з боку рф становлять реальну загрозу громадській інфраструктурі.

«Ми насправді цілком чітко уявляємо стратегічну загрозу», - зауважив Інгліс.

Читайте також: Українська ІТ-армія встановила рекорд - за тиждень атакувала понад 800 ворожих ресурсів

Як повідомлялося, від початку російської агресії проти України ключові федеральні агенції, які відповідають за безпеку, включно з АНБ, ФБР, Агентством кібербезпеки та безпеки інфраструктури попередили про потенційні кібератаки на операторів критичної інфраструктури США та союзних країн.