Співробітникам Google в США, які працюють віддалено, можуть зменшити зарплату

Співробітникам Google в США, які вважають за краще працювати віддалено на постійній основі, можуть зменшити заробітну плату.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

Google розробив калькулятор зарплати, який дозволить співробітникам побачити, скільки вони втратять в грошах у разі віддаленої роботи або переїзду в інший офіс.

«Наш новий інструмент визначення місцеположення був розроблений, щоб допомогти співробітникам приймати обґрунтовані рішення про те, з якого міста чи штату вони працюють, і про те, як вплине на компенсацію їхній переїзд або вибір працювати віддалено», - заявили в компанії.

За інформацією ВВС, фірми в Кремнієвій долині, деякі з яких прагнуть повернути співробітників на роботу в офіс, експериментують зі структурами оплати праці.

Читайте також: Google звільнила десятки співробітників за доступ до даних користувачів

Наприклад, великі технологічні компанії, включаючи Microsoft, Facebook і Twitter, запропонували меншу оплату для співробітників, що працюють там, де жити дешевше.

Але більш дрібні фірми, такі як Reddit і Zillow, заявили, що будуть платити співробітникам однаково незалежно від того, де вони працюють.