Маск планує, що його ракети сядуть на Марсі до 2030 року

Компанія Ілона Маска SpaceX збирається посадити свої ракети Starship на поверхню Марса задовго до 2030 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на слова Маска.

У лютому ця приватна космічна компанія зібрала близько 850 мільйонів доларів власного капіталу, і планує розвивати проєкт попри те, що прототип її ракети Starship вибухнув під час спроби посадки після випробувального запуску.

Також Ілон Маск заявив, що має намір «звозити» японського мільярдера Юсаку Маезаву до Місяця на Starship у 2023 році.

Читайте також: Ілон Маск запустив ракету Starship

Як передавав раніше Укрінформ, засновник SpaceX Ілон Маск опублікував фотографію з випробувального полігону в Бока-Чіка, вперше показавши прототип Super Heavy - BN1.

Компанія майже завершила збирання першого демонстратора надважкого прискорювача для корабля Starship. Незабаром мають відбутися його наземні випробування.

Читайте також: Маск назвав причину вибуху корабля Starship після вдалої посадки

Як відомо, компанія SpaceX вперше провела успішне випробування трьох двигунів Raptor прототипу космічного корабля Starship SN10 «статичним вогнем», увімкнувши їх на кілька секунд. Попередні запуски прототипів SN8 і SN9 відбулися у грудні 2020 року і 2 лютого цього року. Обидва польоти пройшли добре, але при посадці SN8 і SN9 сильно вдарилися об посадкові майданчики і вибухнули. Такі польоти є важливою частиною шляху розвитку Starship, який SpaceX розглядає як засіб, що зробить колонізацію Марса економічно доцільною.