Фейсбук оголосила про розробку штучного інтелекту, який покращує пам'ять

Компанія Фейсбук повідомила про нове дослідження, використання якого може призвести до змін у функціонуванні штучного інтелекту та деяких пристроїв, які використовують цю технологію, у щоденному житті.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

Фейсбук розповіла про звуковий симулятор “реального світу”, завдяки якому дослідники тренуватимуть штучний інтелект у віртуальному тривимірному просторі зі звуками, що імітують ті, які виникають у приміщенні. Це дасть змогу покращити віртуальних помічників настільки, що вони зможуть допомагати відстежувати телефонні дзвінки у далеких кімнатах.

Також компанія оприлюднила інструмент для картографування приміщення, створений для допомоги системам штучного інтелекту краще розуміти деталі простору, наприклад, кількість стільців у їдальні, або наявність чашки на столі.

Майк Шропфер, голова Відділу технологій Фейсбук, зазначив, що ці дослідження сприятимуть створенню “розумних” окулярів, які матимуть широкий спектр функцій: наприклад, нагадуватимуть про забуті ключі, або вказуватимуть, чи додано ваніль до тіста. Компанія прагне створити штучний інтелект, який вдосконалить людську пам’ять.

Читайте також: Перший у світі "кіборг" здобув голос завдяки Intel

Останні дослідження Фейсбук ґрунтуються на коді симулятора навколишнього середовища, який компанія представила у 2019 році під назвою AI Habitat. Його створили для швидкого тренування систем штучного інтелекту у реалістичних цифрових копіях справжнього простору, як от кухня чи спальня.

Згодом такі дослідження можуть використовуватися для створення роботизованих помічників, які наразі перебувають на ранній стадії виробництва та розуміння навігації у приміщенні.