Україна пропонує Бразилії перезапустити проєкт із космодромом “Алкантара”

Президент Володимир Зеленський у Токіо обговорив із Президентом Жаїром Болсонару питання збільшення товарообігу між країнами та співпрацю в космічній галузі.

Про це повідомляється на сайті глави Української держави.

«Бразилія – наш головний торговельний партнер у Латинській Америці. Вітаю розширення присутності бразильських компаній в Україні та українських – у Бразилії», – сказав Зеленський.

За даними ОП, сторони наголосили, що прагнуть розширення товарообігу між країнами.

Президент України також запропонував відновити урядову комісію, щоб узгодити всі позиції в цьому напрямі.

«У нас відбудеться велика приватизація, ми зараз презентуємо чимало проєктів, які показують, що в Україну вкладати вигідно. Я вірю, що ми справді маємо побудувати потужні відносини між Україною та Бразилією», – розповів глава Української держави.

Під час зустрічі також обговорили перспективи співпраці у космічній галузі. Зазначається, що українська сторона запропонувала перезапустити спільний космічний проєкт з використанням космодрому «Алкантара».

Читайте також: Зеленський у Токіо зустрівся з Назарбаєвим і запросив його до України

Крім того, Зеленський подякував за підтримку Бразилією територіальної цілісності та суверенітету України.

“Жаїр Болсонару запросив Володимира Зеленського до Бразилії та погодився на його запрошення завітати до України вже наступного року”, - додали в ОП.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 21-24 жовтня перебуває з робочим візитом у Японії, де взяв участь у церемонії інтронізації імператора.